måndag 15 juni 2009

Kåt på papper

Alltså seriöst. Nu vet jag varför regnskogen är hotad - det är Sloveniens fel! Någon i den slovenska regeringen måste ju bli tok-kåt av papper. Jag tror att det är en hemlig fetish (stavas hur??) hos alla slovener som har med någon organisation att göra. T.ex. här kommer jag och vill jobba lite extra på hotellet i sommar. Allt är fixat och jag har redan jobbat massa timmar men det där vet ni ju redan... För att det ska vara möjligt för mig att få lön så går den formella proceduren till så här:

1. Få papper av skolan som du tar med till kommunhuset.
2. På kommunhuset måste du springa och lämna olika papper till olika människor på kommunhuset. Då får du till sist ett registreringskort. Sen måste du få ett annat papper som verifierar din adress.
3. Åk till Koper och gå till skattekontoret. Här får du ett skattenummer.
4. Gå till banken och öppna ett konto med detta skattenummer som referens
5. Gå till ditt jobb och få ett papper som visar att du jobbar där
6. Gå till studentorganisation med bevis på att du är student, med ditt skattenummer, med ditt nya banknummer och bevis från stället du jobbar på.
7. Gå tillbaka till jobbet och lämna ett papper från studentorganisationen.

Det tror det sitter nån sloven i regeringen någonstans som är så tänd på papper att han runkar hejdlöst bara av att tänka på allt papper som används för denna lilla procedur.

På Halloween var det en kille som va utklädd till ett A4 papper. Kanske ska sno hans ide eftersom det är white night på tivoli på lödag!?!?!!??! Kanske blir ett bra nästa steg i projekt U. Kan ju hända att han också är lika kåt på papper som resten av Slovenien verkar vara...

Inga kommentarer: